С лодка до устието на река Ропотамо

Разходката с лодка по река Ропотамо ще ви преведе през  непокътнатата дива природа на резервата до устието на реката с обща дължина 5,5 км и продължителност 1 час в двете посоки.

Забележка: През лято 2023, тази атракция, е силно възможно да не се предлага, поради необходимостта от спазването на множество изисквания.

Други алтернативи за разходка с лодка, катер или яхта са:

Описание на разходката отпреди няколко години, когато тази атракция беше все още налична

Ще се наслаждавате на гъстите подобни на джунгла лонгозни гори по крайбрежието, ще видите много видове птици накацали по клоните (в целия резерват се срещат около 260 вида) множество блатни костенурки припичащи се по надвесените клони (тук се срещат обикновена блатна и каспийска блатна костенурки) и водни змии.

Къде може да се наеме лодка за разходка по река Ропотамо:


Бутонът води към автоматично зареждане на координатите на обектите, във вашия смартфон. Активира се приложението за навигация „Google Maps“.




Като цяло тази разходка е едно малко, но лесно достъпно приключение сред дивата природа на резервата. Мястото от където може да се качите група в големите открити моторни лодки е почти до самия главен път Бургас-Приморско, има паркинг и ресторант на самото крайбрежие на реката.

река Ропотамо-лодка-пристан-разходка-Приморско
Пристанът за лодки по река Ропотамо

Реклама



Маршрутът на този екскурзион минава и през позиция, която е удобна да се наблюдава много ясно  известното скално образувание „Лъвската глава“, което от главният път е трудно видимо лятото, поради множеството разцъфнали клони на дърветата.

Лъвската глава
Лъвската глава по поречието на реката
река-Ропотамо-лодка-разходка-екскурзион-атракция-устие-река-лонгозни-гори
Лодка за разходка по река Ропотамо

Реклама


река-Ропотамо-лодка-разходка-екскурзион-атракция-устие-река

река-Ропотамо-разходка-лодка-костенурка-блатна-фауна-резерват-Приморско
Обикновена блатна костенурка по река Ропотамо
Корморан кацнал на едно дърво по река Ропотамо
Корморан кацнал на едно дърво
река-Ропотамо-устие-лодка-разходка-Приморско
Устието на река Ропотамо със скалната гъба в далечината

АКТУАЛИЗАЦИЯ КЪМ ЮЛИ 2023:

Към настояща дата – 05.07.2023 не се знае кога и дали реално ще се започне с извършването на тази разходка, поради необходимостта от спазването на множество изисквания. 

Разходки в противоположна посока – срещу течението на Ропотамо – започват от края на месец май 2023 г. за контакти тел. 0879 257554 фирма „Атракции – Ропотамо ООД“. По този маршрут също могат да се наблюдават дивите лонгозни гори по бреговете и водни костенурки, но няма възможност за наблюдение на „Лъвската глава“. За повече информация и снимки – вижте този линк.

Друга възможност да посетите устието на река Ропотамо е да използвате пешеходната пътека през резервата или тази минаваща през пясъчните дюни на Аркутино и нос Кая.

 Продължение на разходката

За други пътеки и забележителности на територията на резерват Ропотамо – оттук

Ако планирате по-дълъг престой в местността, добра идея е да изберете Приморско, като град за отсядане, тъй като разполага с много хотели и квартири, освен това може да предложи много развлечения, които да разнообразят почивката ви на море. 

Разходка с лодка подобна на тази, можете да опитате и на река Велека, където в подходящ сезон ще имате възможност да видите жълтата водна лилия – бърдуче.

Кое къде е


ПОЛЕЗНО: За да придобиете бързо и лесно представа кое къде е – вижте описаните дестинации на нашата

За да планирате цялостно пътуването си – да сметнете разстоянията в км, да видите прогнозата за времето, карта на хотелите, разписания на автобуси, автомобили под наем използвайте тук приложените полезни

Реклама


5 thoughts on “С лодка до устието на река Ропотамо

  1. Николай Дойчев 12.06.2021 at 20:12

    Каква е цената

  2. Петър Христов 28.06.2021 at 9:24

    Към 28.06, цената е 15 лв. за възрастни и 5 лв. за деца.

  3. Ваня 28.07.2021 at 11:39

    Може ли номер за връзка

  4. argonaut 28.07.2021 at 21:07

    Тази година не се провеждат разходки до устието, а само в противоположна посока – срещу течението на Ропотамо. Вижте тази статия , има и телефона за връзка: https://bgnaturetrip.com/archives/2573. Фирмата се казва „Атракции Ропотамо“.

  5. АНЕТА Алексова 03.08.2021 at 12:44

    Здравейте!!! На какви часове тръгва корабчето?

Вашият коментар