Разходка с лодка срещу течението на Ропотамо

През лято 2018 – услугата разходка с лодка до устието на река Ропотамо не се предлага. Може да се направи разходка по реката в срещуположна посока – срещу течението. По този маршрут могат да се наблюдават гъсти подобни на джунгла лонгозни гори по бреговете, чийто надвесени клони буквално засенчват реката, много блатни костенурки и водни змии.

Къде може да се наеме лодка за разходка по река Ропотамо:

ПОЛЕЗНО: Планирайте посещението на обекта или по-дългия си престой в близките населени места със селекцията помощни инструменти – пътна Google карта с разстояния в км, прогноза за времето, търсачка на хотели, разписания на автобуси.

Мястото от където може да се качите група в големите открити моторни лодки е почти до самия главен път Бургас-Приморско. Лодката се движи 1,5 км срещу течението до достигане в близост до блатото „Вельов вир“. Продължителността на разходката е 30 минути отиване и връщане. Фирмата организатор на услугата е „Атракции – Ропотамо ООД“  – за повече информация и резервация на лодки тел. 0879 257554

Пристан за лодки Ропотамо
Пристанът от който започва разходката с лодка срещу течението на Ропотамо
Потегляне към Вельов вир
Каспийска блатна костенурка
Каспийска блатна костенурка

Спрямо разходка с лодка до устието на река Ропотамо, тази не е толкова атрактивна, но за съжаление за сезон 2018 това е единствената възможност, изобщо за екскурзион по река Ропотамо.

Като възможност да се разнообрази престоя в местността могат да се използват туристическите пътеки, където могат да се видят множество интересни природни и археологически обекти. За повече информация разгледайте картата на пътеките в резерват Ропотамо.

Ако планирате по-дълъг престой в местността, добра идея е да изберете Приморско, като град за настаняване, тъй като разполага с множество места за настаняване – хотели, къщи за гости и др.


Booking.com

Правейки резервация чрез приложените в сайта линкове, Вие спомагате за разширяването му и допълването с още материали

Вашият коментар