Планирайте своята екскурзия със селекцията от помощни инструменти

Тук приложената селекция инструменти е чудесно помагало за всеки турист и пътешественик да планира екскурзия или пътуване. Ще улесни организирането на вашето пътешествие не само за Южното Черноморие, а и за цяла България. Наборът включва пътна Google карта показваща най-преките пътища до населените места, калкулатор на разстоянията, прогноза за времето, търсачка за хотели навсякъде из страната и информация за разписания на автобусни линии.

В интерес на истината – ние самите отваряме тази страница всеки път, когато се подготвяме за поход. Тук намираме цялата ни необходима информация. Приложените връзки ни отвеждат към непрекъснато актуализиращи се бази данни. 

Какви са разстоянията и от къде да мина


Въведете начална (Source) и крайна точка (Destination) на вашето пътуване и вижте най-краткият маршрут, който ще се покаже на пътна карта – Google след настискане бутона „Show map“ . След няколко секунди ще се изведе и разстоянието в километри. Този калкулатор на разстояния е валиден за цяла България. Необходимо е само да въведете имената на населените места. От маршрута , който ще се покаже на картата ще разберете и от къде да минете. Освен това, можете да прецените и кое е най-подходящото място, където да отседнете, така че да обходите повече туристически обекти и забележителности, които сте си набелязали.

Може да видите и какъв ще е приблизителният разход на гориво в литри – условно въведен е един осреднен разход за повечето автомобили – 6 литра на 100 км.

Ако не виждате населеното място в падащото меню или има друго селище със същото име – вижте този линк – лесно ще направите необходимата настройка.

Разбира се, вие винаги можете да направите същото и с навигацията на смартфона си, или автомобила си, но със сигурност тук ще го постигнете много по-бързо и удобно, при едно първоначално планиране на пътуването с настолния компютър на голям екран.

Source:
Destination:
Южното Черноморие и Странджа са неизчерпаеми от към красиви морски пейзажи и живописна горска природа. Фотоапаратът е неизменен спътник при една екскурзия по тези земи.
Южното Черноморие и Странджа са неизчерпаеми от към красиви морски пейзажи и живописна горска природа. Фотоапаратът е неизменен спътник при една екскурзия по тези земи.

Какво ще бъде времето през дните на моята екскурзия


След като сте определили дестинацията за своята екскурзия, добра идея е да видите какво ще е времето, за да знаете дали изобщо си струва да се ходи в избрания от вас период на ваканция или отпуск. В лентата вдясно са посочени някои от дестинациите, описани в нашия сайт. Те се явяват и крайни точки на периметъра, който разглеждаме – Южното Черноморие и Природен Парк Странджа. Ако ви трябва прогноза за друго населено място – просто последвайте линка, който ще ви отведе към сайта на accuweather , за всички населени места в България.

Къде да се настаня


След като вече сте избрали населеното място за своята екскурзия или ваканция, уверили сте се, че времето ще бъде хубаво, можете да преминете към следващата стъпка. За избор на хотел ще ви помогне тази карта с която можете да видите оферти за нощувки и почивки в цяла България. На картата се показват само незаетите стаи с актуални цени. Базата данни се актуализира непрекъснато във всеки един момент.

Разгледайте на картата свободните места за настаняване в избрания периметър и вижте цените за нощувка  – данните се актуализират непрекъснато.

Booking.com

Първоначално се виждат хотелите в гр. Бургас, но с намаляне мащаба на картата могат да се видят и всички останали дестинации наоколо по Южното Черноморие и Странджа (а дори и цяла България). Повечето от цените се отнасят за нощувка за двама. При къщите или апартаментите за гости, обаче, по-високата цена може да се отнася за наемане на цялото жилище, което може да включва много повече от две легла. 

Избирайки място за настаняване по тази начин –  спестявате излишно губене на време в телефониране и проверяване за свободни стаи в хотелите. Можете да направите резервация онлайн – без да ставате от бюрото.

Разписания на автобуси


Ако не разполагате с автомобил, или планирате да осъществите екскурзията си с автобус, посочените по-долу линкове биха ви свършили чудесна работа:

  1. От този списък ще добиете представа кои са автобусните  фирми, чиито автобуси пристигат в Бургас на Автогара Запад  от населените места в Централна, Южна, Западна и Северна България.
  2. Разписание на Бургасбус за всички автобуси пътуващи от Бургас към населените места по Южното Черноморие, тръгващи от Автогара Юг.
  3. Разписание на Бургасбус за всички автобуси пътуващи от Бургас към населените места в Странджа планина, тръгващи от Автогара Запад
  4. Разписания на автобуси тръгващи от Царево и свързващи градовете по Южното Черноморие – Царево-Приморско; Царево-Резово; Царево- Созопол; Царево – с. Кости и др.
  5. Разписания на автобуси тръгващи от Китен и свързващи го с околните населени места – Китен – Созопол (минаващ през Приморско); Китен-Лозенец-Царево и др.
  6. Разписания на автобуси пътуващи от Малко Търново към Бургас.

Вашият коментар