Планирайте своята екскурзия в България и чужбина с помощните инструменти

Тук приложената селекция инструменти и линкове е чудесно помагало за всеки турист и пътешественик да планира екскурзия или пътуване. Ще улесни организирането на вашето пътешествие не само за Южното Черноморие, а за цяла България, и дори целия свят. Наборът включва пътна Google карта показваща най-кратките пътища до населените места (като времетраене според алгоритмите на Google Distance), калкулатор на разстоянията, прогноза за времето, търсачка за хотели навсякъде из страната и света, информация за разписания на автобусни линии, автомобили под наем и дори резервация на самолетни билети.


В интерес на истината – ние самите отваряме тази страница всеки път, когато се подготвяме за поход. Тук намираме цялата ни необходима информация. Приложените връзки ни отвеждат към непрекъснато актуализиращи се бази данни. 


Какви са разстоянията и от къде да мина


Тук прилагаме линк към калкулатора на Google Maps. Въведете начална и крайна точка на вашето пътуване. След това може да видите най-краткият маршрут, който ще се покаже на пътната карта на Google Maps. За целта кликнете върху приложения бутон:



Google Maps изчислява разстоянието в километри между градовете и показва маршрута върху пътната карта.
Инструкции за работа с калкулатора – въвеждане начална и крайна точка, избор за начин на придвижване – пеш или с кола

Този калкулатор на разстояния е валиден за цяла България и дори целия свят. Извежда най-кратките пътища, като времетраене според алгоритмите на Google Distance. Необходимо е само да въведете имената на населените места. От маршрута , който ще се покаже на картата ще разберете и от къде да минете. Освен това, можете да прецените и кое е най-подходящото място, където да отседнете, така че да обходите повече туристически обекти и забележителности, които сте си набелязали.

Южното Черноморие и Странджа са неизчерпаеми от към красиви морски пейзажи и живописна горска природа. Фотоапаратът е неизменен спътник при една екскурзия по тези земи.
Южното Черноморие и Странджа са неизчерпаеми от към красиви морски пейзажи и живописна горска природа. Фотоапаратът е неизменен спътник при една екскурзия по тези земи.

Прогноза за времето през дните на моята екскурзия


Прилагаме синоптична карта на сайта windy.com. Картата е с доста възможности и информационни показатели. С увеличение и намаляване мащаба на картата може да намерите своя град или село по целия свят. Кликвайки върху него, в менюто долу ще се покажат характеристиките – температура, облаци, вероятност за дъжд и др. Придърпвайки менюто вляво може да се изведе прогнозата до 10 дни напред. Най-вдясно е посочено времето на изгрева, смрачаването и залеза.

Ако на картата не се вижда България – моля презаредете страницата.



Къде да се настаня – хотели в България и целия свят


След като вече сте избрали населеното място за своята екскурзия или ваканция, уверили сте се, че времето ще бъде хубаво, можете да преминете към следващата стъпка. За избор на хотел ще ви помогне тази карта с която можете да видите оферти за нощувки и почивки в цяла България и дори целия свят. На картата се показват само незаетите стаи с актуални цени. Базата данни се актуализира непрекъснато във всеки един момент.

На нея присъстват само хотелите регистрирани в Booking.com.

Booking.com

С увеличаване на мащаба може да се избере конкретен град или курорт. След като сте го намерили, изчакайте няколко секунди за да се появят офертите с цени в сини табелки на картата.

Повечето от цените се отнасят за нощувка за двама. При къщите или апартаментите за гости, обаче, по-високата цена може да се отнася за наемане на цялото жилище, което може да включва много повече от две легла. 

Разписания на автобуси


Ако не разполагате с автомобил, или планирате да осъществите екскурзията си с автобус, посочените по-долу линкове биха ви свършили чудесна работа. Те се отнасят (обаче) само за Южното Черноморие и територията на Природен Парк Странджа.

  1. От този списък ще добиете представа кои са автобусните  фирми, чиито автобуси пристигат в Бургас на Автогара Запад  от населените места в Централна, Южна, Западна и Северна България.
  2. Разписание на Бургасбус за всички автобуси пътуващи от Бургас към населените места по Южното Черноморие, тръгващи от Автогара Юг.
  3. Разписание на Бургасбус за всички автобуси пътуващи от Бургас към населените места в Странджа планина, тръгващи от Автогара Запад
  4. Разписания на автобуси тръгващи от Царево и свързващи градовете по Южното Черноморие и някои от селата в Странджа: Созопол; Приморско ; Варвара ; Ахтопол ; Синеморец ; Резово ; с. Българи ; с. Кости ; с. Бродилово.
  5. Разписания на автобуси тръгващи от Китен и свързващи го с околните населени места – Китен – Созопол (минаващ през Приморско); Китен-Лозенец-Царево и др.
  6. Разписания на автобуси пътуващи от Малко Търново към Бургас.

Автомобили под наем за моята екскурзия


Ако не разполагате с автомобил, може да вземете такъв под наем. За целта ще ви помогнат приложените по-долу линкове. Ще ви бъде от полза, за да обходите повече дестинации, както и да достигнете тези места, до които няма автобуси. Приложените търсачки се отнасят за всяка точка от света.

https://www.rentalcars.com/

https://www.economycarrentals.com/

Самолетни билети


Тук можете да намерите полети и автобуси за всяка точка от света. В търсачката присъстват само фирмите регистрирани в Kiwi.com. Необходимо е само да въведете начална и крайна точка и начин на придвижване.

Реклама


Вашият коментар