Планирайте своята екскурзия със селекцията от помощни инструменти

Тук приложената селекция инструменти е чудесно помагало за всеки турист и пътешественик да планира екскурзия или пътуване. Ще улесни организирането на вашето пътешествие не само за Южното Черноморие, а и за цяла България. Наборът включва пътна Google карта показваща най-преките пътища до населените места, калкулатор на разстоянията, прогноза за времето, търсачка за хотели навсякъде из страната и информация за разписания на автобусни линии.

Какви са разстоянията и от къде да мина


Въведете начална (Source) и крайна точка (Destination) на вашето пътуване и вижте най-краткият маршрут, който ще се покаже на пътна карта – Google след настискане бутона „Show map“ . След няколко секунди ще се изведе и разстоянието в километри. Този калкулатор на разстояния е валиден за цяла България – необходимо е само да въведете имената на населените места. От маршрута , който ще се покаже на картата ще разберете и от къде да минете. Освен това, можете да прецените и кое е най-подходящото място, където да отседнете. така, че да обходите повече туристически обекти и забележителности, които сте си набелязали. 

Може да видите и какъв ще е приблизителният разход на гориво в литри – условно въведен е един осреднен разход за повечето автомобили – 6 литра на 100 км.

Ако не виждате населеното място в падащото меню или желаете да видите какво е разстоянието по асфалтовия път до произволно избрана точка или адрес – вижте този линк – лесно е.

Разбира се, вие винаги можете да направите същото и с навигацията на смартфона си, или автомобила си, но със сигурност тук ще го постигнете много по-бързо и удобно, при едно първоначално планиране на пътуването с настолния компютър на голям екран.

Source:
Destination:

Екскурзия по Южното Черноморие и Странджа
Южното Черноморие и Странджа са неизчерпаеми от към красиви морски пейзажи и живописна горска природа. Фотоапаратът е неизменен спътник при една екскурзия по тези земи.

Какво ще бъде времето през дните на моята екскурзия


След като сте определили дестинацията за своята екскурзия, добра идея е да видите какво ще е времето, за да знаете дали изобщо си струва да се ходи в избрания от вас период на ваканция или отпуск. В лентата вдясно са посочени някои от дестинациите, описани в нашия сайт. Те се явяват и крайни точки на периметъра, който разглеждаме – Южното Черноморие и Природен Парк Странджа. Ако ви трябва прогноза за друго населено място – просто последвайте линка, който ще ви отведе към сайта на accuweather , за всички населени места в България.

Къде да се настаня


След като вече сте избрали населеното място за своята екскурзия или ваканция, уверили сте се, че времето ще бъде хубаво, можете да преминете към следващата стъпка. За избор на хотел ще ви помогне тази търсачка с която можете да видите оферти за нощувки и почивки в цяла България. Лесно ще разберете и къде има свободни стаи в зададения от вас период на вашата почивка. По този начин спестявате излишно губене на време в телефониране и проверяване на хотели. Можете да направите резервация онлайн – без да ставате от бюрото.

ПОЛЕЗНО: Ако няма свободни стаи в желаната от вас дестинация, посещавайки сайта на Booking ще ви се покажат предложения от най-близките населени места. Трябва, обаче, да се има предвид, че Booking показва разстоянията по права линия, а не реалното разстояние до дестинацията по междуградския път. За да видите истинското разстояние при движение с автомобил – използвайте приложената по-горе Google карта с калкулатор.

Booking.com

Разписания на автобуси


Ако не разполагате с автомобил, или планирате да осъществите екскурзията си с автобус, посочените по-долу линкове биха ви свършили чудесна работа:

  1. От този списък ще добиете представа кои са автобусните  фирми, чиито автобуси пристигат в Бургас на Автогара Запад  от населените места в Централна, Южна, Западна и Северна България.
  2. Разписание на Бургасбус за всички автобуси пътуващи от Бургас към населените места по Южното Черноморие, тръгващи от Автогара Юг.
  3. Разписание на Бургасбус за всички автобуси пътуващи от Бургас към населените места в Странджа планина, тръгващи от Автогара Запад
  4. Разписания на автобуси тръгващи от Царево и свързващи градовете по Южното Черноморие – Царево-Приморско; Царево-Резово; Царево- Созопол; Царево – с. Кости и др.
  5. Разписания на автобуси тръгващи от Китен и свързващи го с околните населени места – Китен – Созопол (минаващ през Приморско); Китен-Лозенец-Царево и др.
  6. Разписания на автобуси пътуващи от Малко Търново към Бургас.

Вашият коментар