Плажът на Варвара – черноморска екзотика

Плажът на Варвара се намира в малък закътан залив (Селимьоти) до който се стига по черен път с автомобил. Ако идвате от Бургас, веднага след входа на селото, завивате вляво и се движите около 800 м до достигане затревена площ високо над морето, където можете да паркирате. Оттук слизате на самия плаж по бетоненени стълби.

Къде се намира плажът на Варвара

Със зелената окраска по  стръмните склонове, с рифовете които го преграждат в южния край, бистрите си води и спокойствие в сравнение с шумните курорти, плажът наподобява по-скоро райско кътче от Тихия океан. Барът „Wake Up“ разположен тук, със сламените си чадъри и коктейли прекрасно се вписва в пейзажа.

Варвара-плаж-екзотичен-релакс-почивка-риф-спокойствие-гмуркане-риба
Плажът на Варвара – панорамен изглед
Варвара-плаж-релакс-почивка-риф-спокойствие-гмуркане-бар-Wake-up
Изглед към южния край на плажа на Варвара
Варвара-плаж-екзотичен-релакс-почивка-риф-спокойствие
Поглед към морето
Варвара-плаж-екзотика-спасител-пост-сламен
Постът на спасителя

Видимостта във водите е много добра, богати са и на риба, така,  че и без скъпо водолазно оборудване, а само с шнорхел и маска можете да прекарате часове любувайки се на подводния пейзаж. Има множество рифове и скални теснини на малки дълбочини които дават убежище на подводните обитатели. По-добра представа можете да придобиете от видео клипа.

Веднага след скалния нос в северния край на плажа, се е обособило нещо като естествен малък басейн, предпазен от бурните вълни със скален риф. Местните хора го наричат „Скалата“ и по техните думи, водите в този басейн, предпазени от студените течения са винаги топли и бистри и човек може да прекарва с часове релаксирайки.

Варвара-релакс-почивка-скалата-басейн-затворен
Северния край на плажа където се намира „Скалата“

Информация за друг плаж, с удивително бистри води, наблизо при с. Синеморец можете да намерите оттук 

Вашият коментар