Приключения в Странджа 3D Demo – безплатна игра за телефони Андроид

„Приключения в Странджа 3D Demo” е една от най-добрите безплатни игри на български език. Това е едно вълнуващо преживяване сред смайващата природа, древни светилища и легенди на Странджа планина.

Всички декори в играта са базирани на реални места в планината. Някои от тях днес са туристически забележителности и информация за тях можете да намерите по-надолу. Играта е достъпна в Google Play.

Безплатна приключенска видео игра на български език

Безплатна 3D приключенска видео игра на български език

В тази безплатна версия на видео играта, действието се развива през 2 век пр.Хр. Тогава планината е била населявана от две тракийски племена – скирмиани и асти. Главният герой на играта е Катос. Той е воин от племето скирмиани. Неговата мисия е да намери и спаси изчезналата си годеница Теана. С помощта на своя тракийски меч „махайра“ (наричан още „сика“) той се бори срещу злите сили, които се изпречват на пътя му – горски зверове, горски духове и зли войни. На главата си носи така наречената „фригийска шапка“, характерна за траките. Събира златни монети, които му дават живот – за всеки 50 монети – той получава допълнителен живот.

Tрейлър на безплатната игра „Приключения в Странджа 3D Demo“

„Приключения в Странджа 3D Demo” е безплатна игра на български език, създадена от нас – екипът на BgNatureTrip. В сценария е вложено знанието, което сме събрали за Странджа планина в резултат на нашите походи и проучвания в планината през годините. Допълнителна визуална представа можете да добиете от снимките:

Снимки от видео играта „Приключения в Странджа 3D Demo“ – една от най-добрите безплатни игри на български език

Информация за реалните места в Странджа вдъхновили направата на тази безплатна българска видео игра и как да бъдат достигнати:

Ето някои от местата, които се появяват във безплатната версия на видео играта.

Може да се каже, че днес почти всички места са туристически забележителности, с изключение на следните два обекта. Тяхното посещение може да бъде много опасно!

1) Лъвската глава и пещерите, които се намират на територията на резерват Ропотамо. Разрешената за туризъм пътека стига само до руините на крепостта Ранули. Посещението на самата Лъвска глава и пещерите е забранено!

2) Тюленова пещера на Маслен нос. Днес пещерата е достъпна само откъм морето и може да бъде разгледана чрез някои от яхтените екскурзии, които тръгват от пристанище на гр. Приморско. Според местната легенда пещерата някога е била много по-голяма, служела е за пиратско скривалище и е имала изход към сушата.