Изчисляване на разстояния до избрани точки

Ако желаете калкулаторът публикуван тук да показва разстоянията до населени места и адреси, които не фигурират в списъка с дестинации на Гугъл последвайте стъпките описани по-долу.

За цялостното планиране на екскурзия може да посетите тази страница където освен калкулатор на разстояния има и други помощни инструменти: прогноза за времето, търсачка на хотели, разписания на автобуси.

Source:
Destination:

РекламаTук ще дадем един пример, който ще покаже нагледно как се изчисляват разстояния до дестинации, които не могат да бъдат намерени в списъка на Гугъл. В конкретния случай искаме да изчислим разстоянието от гр. Царево до с. Изгрев ( в общ. Царево).

1) Въвеждаме “source” –  Царево и  “destination”Изгрев. В падащия списък излизат много други населени места с името Изгрев, но не и това което търсим. Тогава в “destination” въвеждаме най-близкото селище, което фигурира в падащия списък – с. Българи. Кликваме върху Show map и веднага се извежда на картата пътя и разстоянието. С маркер А е отбелязана началната точка ( source) а с маркер B  – крайната точка.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Калкулатор-разстояния-Гугъл-пътна-карта-1.jpg

2) С курсора на мишката отиваме на маркер B (destination). Натискаме ляв бутон на мишката и го задържаме натиснат. По този начин вече сме „сграбчили“ маркер B и можем да го влачим където пожелаем. Преместваме го на с. Изгрев, тъй като това е дестинацията до която искаме да сметнем разстоянието. Пускаме левия бутон на мишката.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Калкулатор-разстояния-Гугъл-пътна-карта-2.jpg
Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Калкулатор-разстояния-Гугъл-пътна-карта-3.jpg

3) Кликваме с ляв бутон върху  маркер B и на картата ни се изписва кратък код, с който въпросното място фигурира в базата данни на Google maps. Копираме кода и го поставяме в полето “Destination”

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Калкулатор-разстояния-Гугъл-пътна-карта-4.jpg

4) Кликваме върху „Show map” и вече ни се изписва точното разстояние до точката , която сме посочили

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Калкулатор-разстояния-Гугъл-пътна-карта-6.jpg


С този способ можем да изчисляваме разстояния до всякакви обекти, които са на асфалтов път стига да фигурират в базите данни на Гугъл.

Вашият коментар