Разходка с лодка срещу течението на Ропотамо

През лято 2023 – услугата разходка с лодка до устието на река Ропотамо, навярно няма да се предлага. Може да се направи, описаната тук, разходка по реката в срещуположна посока – срещу течението. По този маршрут могат да се наблюдават гъсти подобни на джунгла лонгозни гори по бреговете, чийто надвесени клони буквално засенчват реката, много блатни костенурки и водни змии.

Къде може да се наеме лодка за разходка по река Ропотамо:


Бутонът активира приложението за навигация (или сайта) „Google Maps“ с автоматично въведени координати на мястото.



Мястото от където може да се качите група в големите открити моторни лодки е почти до самия главен път Бургас-Приморско. Лодката се движи 1,5 км срещу течението до достигане в близост до блатото „Вельов вир“. Продължителността на разходката е 30 минути отиване и връщане. Фирмата организатор на услугата е „Атракции – Ропотамо ООД“  – за повече информация и резервация на лодки тел. 0879 257554

Пристан за лодки Ропотамо
Пристанът от който започва разходката с лодка срещу течението на Ропотамо
Потегляне към Вельов вир

Реклама



Каспийска блатна костенурка
Каспийска блатна костенурка

Краят на разходката с лодка по Ропотамо, в местността "Вельов вир"
Краят на разходката в местността „Вельов вир“

Реклама



Спрямо разходка с лодка до устието на река Ропотамо, тази не е толкова атрактивна, но за съжаление за сезон 2021 това, предполагаме, е единствената възможност, изобщо за екскурзион по река Ропотамо.

Продължение на разходката

Разходката с лодка може да се съчетае с плажуване на съвсем близко разположения приятен плаж Аркутино (4,5 км на север). До плажа се намира и блатото Аркутино, където през юли могат да се наблюдават разцъфнали бели водни лилии.

Още една добра идея е да се посетят съвсем близките гр. Приморско (4 км) и древното светилище Бегликташ (7 км) един от най-посещаваните исторически обекти в страната.

От пристанището на Приморско може да се осъществи една великолепна разходка с катер или яхта край дивите брегове на резерват Ропотамо.

Като възможност да се разнообрази престоя в местността могат да се използват туристическите пътеки, където могат да се видят множество интересни природни и археологически обекти. За повече информация разгледайте картата на пътеките в резерват Ропотамо.

Ако планирате по-дълъг престой в местността, добра идея е да изберете Приморско, като град за настаняване, (4 км на юг) тъй като разполага с множество места за отсядане – хотели, къщи за гости и др.

Наблизо е и гр. Созопол (18 км на север), който разполага с хубави плажове и множество исторически забележителности.

Кое къде е


ПОЛЕЗНО: За да придобиете бързо и лесно представа кое къде е – вижте описаните дестинации на нашата

За да планирате цялостно пътуването си – да сметнете разстоянията в км, да видите прогнозата за времето, карта на хотелите, разписания на автобуси, автомобили под наем използвайте тук приложените полезни

Реклама


Вашият коментар