Прогноза за времето

За подробна прогноза за времето в България, прилагаме синоптична карта на сайта windy.com. Картата е с доста възможности и информационни показатели. Кликвайки върху картата на желания град ( село ), в менюто долу ще се покажат характеристиките – температура, облаци, вероятност за дъжд, скорост на вятъра и др. Ако придърпате долното меню наляво ще видите прогнозата до 10 дни напред. Най – вдясно ще видите и по кое време е изгрева и залеза на слънцето.

Приложената карта е в режим „облаци“, за да може да се придобие представа кои части от страната са заоблачени. Има възможност и за преминаване в други режим – дъжд, гръмотевици, сняг, вятър и др. ( виж по-надолу).

10 дневна прогноза за времето на картата на България – избери своето населено място


Ако на картата не се вижда България – моля презаредете страницата.


Допълнителни възможности на синоптичната карта – облаци, дъжд, сняг, вятър и др.


За да се избере друг режим трябва да се кликне на бутончето в горния десен ъгъл. Понастоящем картата е в режим „облаци“, но на примера отдолу е показано как може да се избере режим „дъждове“.

Преминаване в друг режим на картата за прогноза на времето
Стъпка 1 – кликване върху бутона в горния десен ъгъл
Избор на режим дъжд и гръмотевици на картата за прогноза на времето
Стъпка 2 – избор на режим

Планиране на пътуване или екскурзия


За да планирате свое пътуване или осъществяване на екскурзия може да посетите тази страница. На нея има изключително полезни линкове, които могат да улеснят организирането на вашето пътешествие в България. Наборът включва линк към пътната Google карта показваща най-кратките пътища в км до населените места (като времетраене според алгоритмите на Google Distance), търсачка за хотели, автомобили под наем и дори самолетни билети.