Разходка с лодка срещу течението на Ропотамо

През лято 2019 – услугата разходка с лодка до устието на река Ропотамо не се предлага. Може да се направи разходка по реката в срещуположна посока – срещу течението. По този маршрут могат да се наблюдават гъсти подобни на джунгла лонгозни гори по бреговете, чийто надвесени клони буквално засенчват реката, много блатни костенурки и водни змии.

Къде може да се наеме лодка за разходка по река Ропотамо:

ПОЛЕЗНО: Планирайте посещението на обекта или по-дългия си престой в близките населени места със селекцията помощни инструменти – пътна Google карта с разстояния в км, прогноза за времето, търсачка на хотели, разписания на автобуси.

Мястото от където може да се качите група в големите открити моторни лодки е почти до самия главен път Бургас-Приморско. Лодката се движи 1,5 км срещу течението до достигане в близост до блатото „Вельов вир“. Продължителността на разходката е 30 минути отиване и връщане. Фирмата организатор на услугата е „Атракции – Ропотамо ООД“  – за повече информация и резервация на лодки тел. 0879 257554

Пристан за лодки Ропотамо
Пристанът от който започва разходката с лодка срещу течението на Ропотамо

 

Потегляне към Вельов вир

 

Каспийска блатна костенурка
Каспийска блатна костенурка

Спрямо разходка с лодка до устието на река Ропотамо, тази не е толкова атрактивна, но за съжаление за сезон 2019 това е единствената възможност, изобщо за екскурзион по река Ропотамо.

Продължение на разходката

Разходката с лодка може да се съчетае с плажуване на съвсем близко разположения приятен плаж Аркутино ( 4,5 км на север). До плажа се намира и блатото Аркутино, където през юли могат да се наблюдават разцъфнали бели водни лилии.

Още една добра идея е да се посетят съвсем близките гр. Приморско ( 4 км) и древното светилище Бегликташ (7 км) един от най-посещаваните исторически обекти в страната.

Като възможност да се разнообрази престоя в местността могат да се използват туристическите пътеки, където могат да се видят множество интересни природни и археологически обекти. За повече информация разгледайте картата на пътеките в резерват Ропотамо.

Ако планирате по-дълъг престой в местността, добра идея е да изберете Приморско, като град за настаняване, (4 км на юг) тъй като разполага с множество места за отсядане – хотели, къщи за гости и др.

Наблизо е и гр. Созопол (18 км на север), който разполага с хубави плажове и множество исторически забележителности.

Оферти за хотели в Приморско


Booking.com

Вашият коментар