За сайта

Пътеводителят за Южното Черноморие и Странджа


Тук можете да намерите информация за кратки разходки сред природата и туристически забележителности в района на Южното Черноморие и Странджа планина. Споделили сме повече от 100 идеи за пътешествия недалеч от Бургас – посещение на уникални скални образувания и малко познати археологически обекти, около които все още витаят много загадки, разглеждане на редки и единствени за цяла Европа растителни видове, разходки с лодка по реки с диви брегове, наблюдение на редки птици и посещение на малкото останали райски плажове в околността. В стремежа да допълним сайта с още полезни данни, описахме и почти всички курортни селища, попадащи в близост до природните забележителности, които са обект на разглеждане в сайта. Освен с места за настаняване и условия за почивка на море/планина, тези градчета имат и богата история и многобройни исторически паметници които могат само да допълнят с още спомени вашата ваканция. Предстои да обогатяваме сайта с още репортажи за екопътеки.

 Полезни приложения


За всички екопътеки, които са представени на страниците на сайта, предоставяме GPX файлове. Спестете си напразното лутане и търсене на обозначителни знаци и табели – ние вече сме го направили и тук сме споделили своите маршрути. Можете да ги свалите и с подходящо приложение да ги отваряте във вашия смартфон. Те ще ви напътстват при полеви условия с помощта на GPS (който е вграден в почти всички съвременни телефони). Лесни за ползване, работещи под „Android“ и напълно безплатни са приложенията „GPX viewer“, „Osmand“ и „Oruxmaps“ за които ще намерите повече информация и съвети за употреба оттук.

За да планирате бързо и лесно пътуването или почивката си, предоставяме събрани на едно място изключително полезни инструменти и линкове: пътна Google карта, показваща най-кратките разстояния между дестинациите; прогноза за времето; търсачка на хотели; разписания на автобус; автомобили под наем и дори самолетни билети.

За нас


Ние сме няколко приятели, които обичаме в свободното си време да пътешестваме в района на Южното Черноморие и Странджа. Тук сме представили своите лични впечатления от разходките, сведенията за историята, които сме събрали от различни източници и фотографиите които сме заснели. В стремежа си да представим по-добри снимки, сме посещавали някои от обектите неколкократно в различни сезони. В тази връзка съобщаваме на заинтересованите, че ние не продаваме фотографиите, публикувани тук, нито разрешаваме тяхната употреба за други сайтове. Те са направени единствено за целите и нуждите на настоящия сайт, който развиваме като хоби.

Разполагаме с други, непубликувани до момента снимки, които бихме могли да предоставим за ползване, след допълнителна уговорка.

Може да се каже , че сайтът е направен от туристи за нуждите на туристи и сме убедени, че той ще бъде полезен на любителите на природата, морските пейзажи и плажове, историческите обекти, и всички които искат да разнообразят почивката си на море с нови преживявания.

Контакти


Ще се радваме да ни пишете мнения , препоръки, както и ваши впечатления, ако сте посещавали някоя от дестинациите описани на нашия сайт. За да се свържете с нас, моля пишете на нашия email:

contact@bgnaturetrip.com