С лодка до устието на река Ропотамо

Разходката с лодка по река Ропотамо ще ви преведе през  непокътнатата дива природа на резервата до устието на реката с обща дължина 5,5 км и продължителност 1 час в двете посоки.

Ще се наслаждавате на гъстите подобни на джунгла лонгозни гори по крайбрежието, ще видите много видове птици накацали по клоните (в целия резерват се срещат около 260 вида) множество блатни костенурки припичащи се по надвесените клони (тук се срещат обикновена блатна и каспийска блатна костенурки) и водни змии.

Къде може да се наеме лодка за разходка по река Ропотамо:

Планирайте посещението на обекта или по-дългия си престой в близките населени места със селекцията помощни инструменти – пътна Google карта с разстояния в км, прогноза за времето, търсачка на хотели, разписания на автобуси.

Като цяло тази разходка е едно малко, но лесно достъпно приключение сред дивата природа на резервата. Мястото от където може да се качите група в големите открити моторни лодки е почти до самия главен път Бургас-Приморско, има паркинг и ресторант на самото крайбрежие на реката.

река Ропотамо-лодка-пристан-разходка-Приморско
Пристанът за лодки по река Ропотамо

Маршрутът на този екскурзион минава и през позиция, която е удобна да се наблюдава много ясно  известното скално образувание „Лъвската глава“, което от главният път е трудно видимо лятото, поради множеството разцъфнали клони на дърветата.

Лъвската глава
Лъвската глава по поречието на реката

 

река-Ропотамо-лодка-разходка-екскурзион-атракция-устие-река-лонгозни-гори
Лодка за разходка по река Ропотамо

Реклама 

река-Ропотамо-лодка-разходка-екскурзион-атракция-устие-река

река-Ропотамо-разходка-лодка-костенурка-блатна-фауна-резерват-Приморско
Обикновена блатна костенурка по река Ропотамо

Ропотамо-река-лодка-разходка-птици-Приморско

река-Ропотамо-устие-лодка-разходка-Приморско
Устието на река Ропотамо със скалната гъба в далечината

АКТУАЛИЗАЦИЯ КЪМ ЮНИ 2020: Към настояща дата – 04.06.2019 има фирма изпълнител, която да извършва описаната услуга, но не се знае кога и дали реално ще се започне с извършването на дейността, поради необходимостта от спазването на множество изисквания. 

Разходки в противоположна посока – срещу течението на Ропотамо – ще започнат най-рано след 10.06.2020, за контакти тел. 0879 257554 фирма „Атракции – Ропотамо ООД“. По този маршрут също могат да се наблюдават дивите лонгозни гори по бреговете и водни костенурки, но няма възможност за наблюдение на „Лъвската глава“. За повече информация и снимки – вижте този линк.

Друга възможност да посетите устието на река Ропотамо е да използвате пешеходната пътека през резервата или тази минаваща през пясъчните дюни на Аркутино и нос Кая. 

За други пътеки и забележителности на територията на резерват Ропотамо – оттук

Ако планирате по-дълъг престой в местността, добра идея е да изберете Приморско, като град за отсядане, тъй като разполага с много хотели и квартири, освен това може да предложи много развлечения, които да разнообразят почивката ви на море. 

Разходка с лодка подобна на тази, можете да опитате и на река Велека, където в подходящ сезон ще имате възможност да видите жълтата водна лилия – бърдуче.

Оферти за хотели в гр. Приморско – ранни записвания


Booking.com

Вашият коментар