Най-добрата българска игра

Българска игра за телефони Андроид с декори от Странджа

„Приключения в Странджа 3D” (на английски „Strandzha Adventures 3D“) е българска игра за телефони Андроид. Това е едно вълнуващо преживяване сред смайващата природа, древни светилища и легенди на Странджа планина. Игра вдъхновена от древната история и невероятна природа на българската Странджа.

/Description of the game is also available in English./

Всички декори в играта са базирани на реални места в планината. Някои от тях днес са туристически забележителности и информация за тях можете да намерите по-надолу. Играта е достъпна в Google Play. Приключението дава възможност да се опознаят някои от най-известните, емблематични забележителности на Странджа

Най-добрите български видео игри - приключенски в Google Play
Тракийският войн Катос – главният герой в играта. Носи фригийска шапка и тракийски меч „махайра“ – типични за древните траки.
Най-добрите български игри - приключенски в Google Play
Тракийският войн Катос – главният герой в играта. Носи фригийска шапка и тракийски меч „махайра“ – типични за древните траки.

Българска игра тип фентъзи с 3D графика и много приключения. За телефон с операционна система Андроид. Играй, опознай, посети

В тази българска игра, действието се развива през 2 век пр.Хр. Тогава планината е била населявана от две тракийски племена – скирмиани и асти. Главният герой на играта е Катос. Той е воин от племето скирмиани. Неговата мисия е да намери и спаси изчезналата си годеница Теана. С помощта на своя тракийски меч „махайра“ (наричан още „сика“) той се бори срещу злите сили, които се изпречват на пътя му – горски зверове, горски духове и зли войни. На главата си носи така наречената „фригийска шапка“, характерна за траките. Събира златни монети, които му дават живот – за всеки 50 монети – той получава допълнителен живот.

Tрейлър на българска игра за смартфони с Андроид

„Приключения в Странджа 3D” е българска игра, създадена от нас – екипът на BgNatureTrip. В сценария е вложено знанието, което сме събрали за Странджа планина в резултат на нашите походи и проучвания в планината през годините.

Снимки от „Приключения в Странджа 3D“ / „Strandzha Adventures 3D“ / – българска игра

Пълната версия на видеоиграта – с всички нива и без реклами е налична в магазина на Google Play и може да бъде закупена и инсталирана на смартфона от тук, на цена от 2,99 лв. Българска игра с меню на български и английски.

Закупувайки пълната версия на видеоиграта вие допринасяте за развитието на нашия сайт пътеводител – допълването му с репортажи за още екопътеки и забележителности.

Информация за реалните места в Странджа вдъхновили направата на тази българска игра и как да бъдат достигнати:

Ето някои от местата, които се появяват във видеоиграта като декори за началните нива. За нуждите на играта, локациите са допълнително украсени и са добавени опасности.

За да разберете кои са другите места, които са изобразени като декори на по-горни нива – трябва да закупите и инсталирате пълната версия на видеоиграта.

Може да се каже, че днес почти всички места са туристически забележителности, с изключение на следните два обекта. Тяхното посещение може да бъде много опасно!

1) Лъвската глава и пещерите, които се намират на територията на резерват Ропотамо. Разрешената за туризъм пътека стига само до руините на крепостта Ранули. Посещението на самата Лъвска глава и пещерите е забранено, съгласно режима на резерват Ропотамо.

2) Тюленова пещера на Маслен нос. Днес пещерата е достъпна само откъм морето и може да бъде разгледана чрез някои от яхтените екскурзии, които тръгват от пристанище на гр. Приморско. Според местната легенда пещерата някога е била много по-голяма, служела е за пиратско скривалище и е имала изход към сушата.

94 thoughts on “Българска игра за телефони Андроид с декори от Странджа

  1. Дамян 19.01.2024 at 22:34

    Браво, това е най-хубавата българска игра, която съм виждал досега. Защото е свързана с България и историята на нейните древни обитатели – траките. Крайно време беше някой да направи
    нещо за родината. Омръзна ми от виртуалните фантазии на някой, омръзна ми от измисленото западно средновековие – един до гуша банален фентъзи свят. Тук, във тази игра, аз намерих истинско познание и смисъл. Великолепна българска игра, а местата ме карат да съм горд, че съм българин!

  2. Станимир 19.01.2024 at 22:39

    Уникална българска игра! Накара ме да се поразровя в историята на траките – техните обичаи, религия и митове и внушителни градежи – като Бегликташ, Перперикон. Наистина – колко богата история има нашата древна земя.

  3. Румяна 19.01.2024 at 22:45

    Крайно време беше някой българин да направи игра за древните, достолепни нашите земи. Поздравления. Още по-добре ще е някой да направи и приключенски филм за траките – техният митологичен свят дава толкова много възможности за фентъзи история – жреци, гадатели, царе, нимфи, сатири и дракони, различни божества и т.н. А ние си седим и се кефим на измисления „Властелин на пръстените“

  4. Геймъра 19.01.2024 at 22:47

    Ще се накефя супер много да видя продължение на тази яка българска игра. Поздравления пичове!!!

  5. Историкът 20.01.2024 at 2:55

    А , бе хубава е тази българска игра, ама малко сте попрекалили с боговете. Залмоксис не е бил на почит в Странджа при астите. Астите са имали култ към Дионис и Аполон – има ги написани на Мишкова нива. Залмоксис е бил тачен при гетите в Северна България. И твърде много е демонизиран тук. Той все пак е бил лечител, баятел, знахар и философ… Някои от фолкорните обичаи в Северна България са наследени именно от култа към него.

  6. Роската 20.01.2024 at 3:37

    Какво се мотате? Защо още я няма за айфон или компютър? Добре ще е в Steam да има повече български игри

  7. Пецата 20.01.2024 at 5:53

    Аз пък се изкефих на първо ниво най много – супер яко е. Дори и не знаех, че има такава джунгла в нашата страна. С нетърпение ще чакам да стане май месец, да отида на Марина река и да видя зелениката.

  8. Митко Барбуна 20.01.2024 at 7:48

    Готина игра – като приказка ! Отдавна не бях ихрал на нещо смислено.Повечето игри в Google PLay са лишени от съдържание, само трепане и скачане, а тук имаме и интересна история. И всичко е като в народна приказка – има героичен момък, принцеса, магьосник, лош цар, змей, жива вода. ТРбява да се правят повече такива български игри. РОдните гейминг студия продадоха душите си за пари – правят игри, които нямат нищо общо с родината, а само едни измислени виртуални светове. в които няма нищо истинско.

  9. Хайко 20.01.2024 at 8:01

    А аз се затрудних на ниво 2-3 – много ме озори този залив Зигра. На места играта е трудничка. Но наистина добре сте пресъздали средата – местата са разпознаваеми. Тюленовата пещера обаче не изглежда точно така няма изход към сушата и една такава разходка като на Катос е напълно невъзможна по скалите на Зигра. Напълно непристъпно е

  10. Трифайс 20.01.2024 at 8:05

    Става тази българска игра, и идеята е добра, но графиката трябва да се подобри. И тогава наистина ще се хареса на повече деца. Трябва да се пусне за компютър и плейстейшън, защото на телефоните не може да се направи толкова реалистична графика

  11. Android маняк 20.01.2024 at 9:34

    Напоследък излязоха много български компютърни игри, но тази е най добрата българска игра за телефон. Останалите български компютърни игри все се правят за чужбина и са някакаква тъпа измишльотина, и даже менюто не е на български. Какво се хвалим тогава, че сме много велики и правим компютърни игри?

  12. Емича 20.01.2024 at 9:35

    На мене много ми напомня на Crash Bandicoot с тази джунгла и тези дупки. Само дето ги няма сандъьците с ябълки

  13. Burgaski 20.01.2024 at 9:38

    Прилича на приключенските игри от края на 90-тте , първите 3D игри- просто меню без много функции. Щеше да е по-добре не само да има меч, ами да може и да стреля с лък – примерно

  14. иван 20.01.2024 at 9:39

    трябва да ги забранят тези игри за телефони вече. Младите седят на пейките и не играят, зомбират се с тези телефони

  15. Старата Школа 20.01.2024 at 9:43

    Кой ли ги знае тези каква са я сътворили. Уж правят сайт, а сега и игри тръгнали да ми правят. Не можеш да си добър в няколко области едновременно. Трябва да хванеш едно нещо и само с него , а не да се разпиляваш в хиляда неща. Като знам колко нови български „Студия“ за компютърни игри се появиха и що за игри направиха…. Кой ли знае каква простотия ще е тази поредна „велика“ българска видео игра

  16. Sirtaka 20.01.2024 at 9:48

    Хич не ми ги хвалете тези български игри. Сегашните искат яката графика, която се прави милиони и огромни екипи.

  17. ИграчА 20.01.2024 at 9:53

    Много е кратичка тази игра, щеше да е добре да е по-дълга. И дизайнът не е пипнат достатъчно. Ако се пипне малко графиката и менютатат ще стане наистина една достойна българска компютърна игра, която да възхвалява природата и историята на нашите земи по цял свят!!! Като стане въпрос за български игри и всички ми сочат Tzar – една игра на едни продажници. Какво като е правена в България – няма нищо общо със държавата ни.

  18. Вальо 20.01.2024 at 9:56

    На мене пък ми харесва всичко в играта. Вярно, че е малко трудничка, но пък графиката е много приятна, като на PS2. Има ги странджанските зеленики и други цветя в Странджа. Прекалената детайлност натоварва твърде много. Все пак е за телефони Андроид, не може да се изисква кой знае какво като графика

  19. Марина 20.01.2024 at 10:01

    МНого харесвам вашия сайт – един супер готин пътеводител. Снимките и описанията ви са страхотни, както и това, че има GPS координати. МНого места посетих в Странджа и по Южното Черноморие. Но да правите и видео игри – не знам, до каква степен ви се отдава. Още не съм я пробвала, но няма специалисти по всичко в този живот. Сайта – добре, но чак пък и игри…

  20. Красимира 20.01.2024 at 10:05

    Като за българска компютърна игра – повече от добра е! Хвала на тези хора, че са направили такава игра – да популяризират красотата на Странджа. Браво. И героят е много добре измислен – с фригийска шапка и тракийски меч извит наопаки. Успех с това което правите. На мене графиката ми допадна много. Това е игра за развлечение, и целта й е не да обсебва играча, а да го накара да посети тези места и да се позаинтересува от древните траки. Игра за удоволствие, а не обсебване

  21. Вълчо 20.01.2024 at 10:20

    Слагам тази игра в списъка ми с любими игри за телефон. ПОздравления!!!

  22. Митачето 20.01.2024 at 10:21

    Браво пичове. Това наистина е една от най-добрите игри за телефон в Google PLay!!

  23. Яни 20.01.2024 at 10:24

    Страхотна игра за телефон с Google PLay. Всяко българче може да си я инсталира и при това на евтина цена. Трябва всички да разберат колко древна е историята на нашата родина. Ако се направи и филм по тази игра би било страхотно!

  24. Мастъра 20.01.2024 at 10:27

    Сега в тези студени месеци, това е едно много готино развлечение. От сега се подготвям напролет да отида в Странджа и да видя всичките тези места!!! МНого хубава игра за телефон. Ще чакам да направите и продължение за PS5 или компютър и да вкарате повече реализъм в графиката.

  25. Властелинът на видео игрите 20.01.2024 at 10:29

    Бива, като за първата ви игра , ама на места става еднообразна. Трябва лошите да са малко по-лоши – да стрелят с лък или тези копия да могат да ги мятат

  26. Чичо Светльо 20.01.2024 at 10:32

    Идеята на тази българска игра е готина. Обаче нивата като, че ли са малко. Трябва да направите повече нива, с повече места. Ето – водопада Докузак го няма, няма я и Велека, няма я и Мишкова нива. Добавете повече нива и повече места в Странджа, а защо не и Родопите

  27. Ирена 20.01.2024 at 10:33

    На мене не ми хареса това, че героите не говорят на български. Синът ми трудно успява да прочете субтитрите, много са бързи. Трябва героите да могат да говорят на български

  28. Iliqna 20.01.2024 at 10:35

    като идея е много яко, но като изпълнение… Повече приказка трябва да има, повече сцени с диалози

  29. Иво 20.01.2024 at 10:36

    От къде пък дойде този сатир в Странджа. Сатирите са повече в гръцката митология, при траките няма такива същества

  30. Ицака 20.01.2024 at 10:37

    Река Марина е едно съвсем малко поточе, а не такава голяма река, каквато сте показали в играта. Срамота е, че Катос не може да плува, а уж е войн. Падне ли в реката и се дави…

  31. Koko 20.01.2024 at 10:39

    Някои места просто не стават за туризъм. На Лъвската глава е много опасно, а пещерата изобщо не изглежда така. Скалните гъби край Малко Търново също сте ги променили много. Няма такива глави на жреци там

  32. Ивчо 20.01.2024 at 10:40

    Бамбук в местността Качул??? Какви бамбуци, няма такова нещо там. Индипасха бива повече, там добре е пресъздадено

  33. Румбата 20.01.2024 at 10:42

    А бе бива играта, ама Ранули много измислено сте го показали. Точно пък такава крепост да имало там – хич не ми се вярва. Има някакви пещери, ама те са съвсем кратки, такива тунели няма

  34. Milen 20.01.2024 at 10:44

    Аз успях да я превъртя за около 3 часа. Сега вече като знам всяко ниво как се взима – мога да я превъртя за около час. Чакам да разцъфне зелениката напролет и да отида в Марина река

  35. Stanislav 20.01.2024 at 10:45

    А аз пък стигам до ниво 2-3 и не мога да продължа повече, много е трудно с тези камъни на нос Бегликташ

  36. Iwan 20.01.2024 at 10:46

    Аз пък стигнах до дракона на нивото с Индипасха. Но не мога да го победя, трябват ми повече животи, трудничка ми се вижда. Преди това пък има едни платформи, които много трудно се вземат

  37. Супер Марио 20.01.2024 at 10:48

    Ти добре ли си, много е лесна даже. За 2 часа я превъртях. Събирай повече монети за да имаш повече животи и така. На Качул има един горски коиридор с много монети и това ти дава животи

  38. Кико 20.01.2024 at 10:55

    ТРябва героя да има повече животи, или възможност да се повтаря някое от поднивата. Умреш ли, трябва да започнеш цялото ниво с всички поднива отначало. Играта е истинско предизвикатеклство за професионалните геймъри.

  39. Археология 20.01.2024 at 11:01

    Траките не са принасяли в жертва произволно избрани хора, които да отвличат. Избирали се един мъж на 4 години и това е бил уважаван човек – аристократ, а не произволно избрана девойка. Избраникът отивал при Залмоксис като пратеник и вестител в отвъдното

  40. Тракийско изкуство 20.01.2024 at 11:08

    Напротив – не е вярно това – прочети повече в книгата на Димитър Попов – „Богът с много имена“.
    Сценарият на тази видео игра е много добре измислен и напълно се връзва с историята и митологията на траките. Беглик Таш действително е служил като Оракул – потвърждават го археологическите находки в местността. Открит е гроб на жрец с магически предмети около него на около 1 км от Беглик Таш. И митичните създания в играта са добре подбрани. Сатирите са били част от свитата на Дионис – върховния бог на траките. Дори в наши дни, на обичая Бял Кукер в Странджа, пазачите са облечени в лисичи кожи с лисичи опашки – препратка към сатирите. И действително е имало култ към Залмоксис в Странджа – лексикографът Хезихий го пише в трудовете си. Залмоксис е бил тачен не само при гетите в Северна България, но и при кените доста по на юг. Ще се радвам да виждам повече такива български игри.

  41. Лемото 20.01.2024 at 11:13

    Българска игра, та българска игра, какво ми се хвалите? Кое му е българското? Трябваше да има прабългари и славяни, или пък Средновековна България с боляри, царе и битки и български воини. В тези древни траки няма българско, за местата добре, ама героите. Много измислено, поредната българска глупост.

  42. Гейминг мастър 20.01.2024 at 11:18

    Не можем да правим хубави игри и това си е факт. Колкото и да ни се иска. Трябват си милионите да се напарви нещо наистина добро. С тази примитивна 3D графика, като от края на 80-те до никъде не можем да я докараме. Такива бяха първите 3 D игри на онези бавни компютри от преди 30 години. Не си губете времето с тази простотия, играйте на нещо наистина качествено и реалистично. Стандартите в гейминга се промениха много. Не бива играта и като история и като симулация, много дървена графика

  43. Господарят на геминга 20.01.2024 at 11:19

    Абсолютна тъпня… Няма смисъл да коментирам. Това не е гейминг, а мъчение

  44. Вальо 20.01.2024 at 11:21

    А бе недейта така, ако се пипне малко наистина ще стане супер яката игрица, трябва малко само да се направят подобрения. 3D графиката не е лесно, аз затова и не се занимавам с това

  45. Плейстейшън 2 фен 20.01.2024 at 11:24

    Според мене е повече от добре като игри за телефони. Телефоните не са толкова мощни като PS5 и компютрите. Графиката според мене е като Плейстейшън 2 – и е напълно приемлива. Сегашните игри с тези безброй детайлности са много напрягащи, не можеш да се фокусираш върху важните елементи. Истинско мъчение.

  46. Хайко 20.01.2024 at 11:29

    Много добре са пресъздали растителността в Странджа – Странджанска зеленика, източен лопух, папрат, волски език, пролетна циклама, кавказка изглика, бодлив залист, бръшлян, дъбови, букови и габерови дървета. Играй, опознай, посети, защото Странджа е истинска съкровищница за природни и исторически богатства – българската Амазония – с джунглите и древните градове.

  47. Жорката 20.01.2024 at 11:34

    На мене ми хареса наситеността в пейзажа – толкова много различни храсти и дървета, аз не знам друга такава игра за телефон. В другите игри има твърде много повтаряемост и изобщо не се чувства гъстата джунгла. Едно голямо поле с 2-3 дървета и две тревички. А пейзажът тук пращи от растителност, и никак не е лесно това да се направи за телефони с Андроид. Ако е много реалистично – ще трявбат много скъпи телефони, и тогава кое българско дете ще може да си инсталира играта? Колко български деца изобщо имат скъпи и мощни телефони? Една таква игра трявба да е достъпна и масова и тези дизайнери добре са преценили нещата.

  48. KOmpa 20.01.2024 at 11:36

    А бе става, като българска игри за телефон, ама можеше и да е малко по-добре. Ако бях аз – ехееее…

  49. Кольо 20.01.2024 at 13:47

    Айде тука всичките големи „специаллисти“ и „разбирачи“ се изкарахте. Затова ще си загинем като нация – защото все критикуваме родното и се присмиваме на сънародниците си. Едва ли има друга страна по света с толкова много „професори“.
    Вижте играта „Minecraft“ например – за каква графика изобщо да говорим там, само кубове като от зората на компютърната графика. И въпреки това играта стана хит. А тази тук българска игра има много много по-добра графика.

  50. Найден 20.01.2024 at 13:49

    На мене пък тази игра ми напомня на „Golden Axe“ от едно време. Eто и надписа са го направили нещо подобно – с изядените ръбове

  51. Теодора 20.01.2024 at 13:52

    Повече прилича на „Zelda“ – с тази шапка като на джудже и амфори, които се трошат. Оттам са откраднали.

  52. Gosho 20.01.2024 at 13:56

    Наскоро ходихме на Индипасха и наистина по пътя видяхме бамбукова горичка. Беше край ловния дом в местността „Качул“. Опитвали са се да залесят всичко с бамбук през 50-тте, защото е много хубав материал. Така, че има нещо истинско в тази игра

  53. Мириуса 20.01.2024 at 18:54

    А бе кой каквото ще да казва, но за първи път виждам видео игра , която да предизвиква дискусии по толкова много въпроси – история, природа, графика и гейминг. Значи явно наистина има ползи от игренето на нея. обезателно ще си я изтегля

  54. Motoviljo 20.01.2024 at 20:17

    От всички български игри, тази е най-добрата – има познание, има история, и може да прослави нашата страна по целия свят. Абсолютен мой фаворит в списъка ми игри за телефон.

  55. Ина 20.01.2024 at 20:19

    На мене ми харесва опростения геймплей. Поиграеш малко, оставиш. Не да се занимаваш със седмици да я разучаваш

  56. Rumen 21.01.2024 at 5:36

    Поиграеш малко, понаучиш нещо за Странджа, разбираш кои са приключенските места. Да, хубава идея има тази българска компютърна игра. Обаче героят ми е много смешен, прилича ми на някой Гъбарко с тази голяма шапка. 🙂 Или пък на смърф

  57. Shtuca 21.01.2024 at 6:08

    Тази българска игра всъщност компютърна ли е? Или е за телефони Андроид?

  58. Живака 21.01.2024 at 6:15

    Това е моят еталон за българска видео игра! С хубави цветове, екзотични места, много приключения и хепи енд. Лидер сред българските игри за телефон Андроид.

  59. Станкето 21.01.2024 at 15:01

    Добро е, и ще бъде супер да има повече български игри фентъзи от такъв тип – древните траки по нашите земи. Според мен в тази видео игра трябваше да има повече cutscenes с обяснения за бита на древните траки и тяхната религия. Освен Дионис, те са почитали и боговете Аполон, Хермес, Арес, Тракийския конник, Кибела – богинята Майка и др.

  60. Недялко 21.01.2024 at 20:45

    Каква ли пък ще да е тази поредна „велика“ българска игра. Много таквиз компютърни се навъдиха напоследък. И защо човечето държи меча наопаки? Да не вземе да се пореже 🙂

  61. Бай Иван 21.01.2024 at 21:15

    Да подкрепим българския гейминг. Да популяризираме България по света и Странджа като дестинация за приключенски туризъм и фентъзи планина 🙂

  62. Дядо Боре 21.01.2024 at 21:20

    Точно така, да накараме децата да излязат сред природата и да опознаят красотата на родината, вместо да се зомбират с тези игри на телефони.

  63. Траколога 21.01.2024 at 22:11

    О, непросветени люде, не разбрахте ли, че това е фригийска шапка, каквато са носили и траките по нашите земи? А извитият меч съвсем не е турски ятаган, а тракийски махайра, или ромфея. И наистина такава е била извивката, все пак е 2 ри век пр. Хр. разровете се малко в нета, вместо да пишете глупости.

  64. Гемърчето 21.01.2024 at 22:14

    Аз пък стигнах 6-то ниво, където е злият жрец Мукас. Някой от вас побеждавал ли го е?

  65. Анонимния 22.01.2024 at 11:56

    Аз успях да го победя, след няколко опита човек се научава.
    Като цяло това е една много яка видео игра за момчета. Замисълът е страхотен. Ето на такива игри трябва да играят българчетата – да научат колко древна и красива е нашата земя – България

  66. Вампирчето 22.01.2024 at 20:02

    Браво на тези хора, това една от най – добрите български видео игри за момчета. С много препятствия, гонитби, скачане, приключения и смислено съдържание! Да подкрепим тези хора, да си закупим пълната версия на играта. По този начин ще подпомогнем този проект и ще допринесем за излизането на 2-ра част, както и за разрастването на този страхотен пътеводител!!!

  67. Димчо 23.01.2024 at 7:48

    Горе долу бива това ново чудо на българския гейминг, но мисля, че като цяла тази българска видео игра за момчета. Има много битки , трябват си и бързи рефлекси на места

  68. Васко5 03.02.2024 at 18:28

    Сценарият е класически – войн, отвлечена принцеса, шантав спътник (сатир), добър магьосник (жрец) , Дракон – Бос и др. И всичко това е пригодено към реални места в Странджа, но във фентъзи среда.

  69. Маняк Номер11 13.03.2024 at 17:16

    Това е просто игра. Който иска да види мега яката графика – да отиде на пролет в Странджа, когато цъфти странджанската зеленика. Ще се нагледа на красота, изящество и ГРАФИКА!

  70. Анонимен 13.03.2024 at 20:28

    Не е лоша тази българска игра – напротив дори е много хубава, особено за тези, които гледат на видео игрите, просто като на източник на развлечение – те биха я оценили добре. Може би няма да се хареса на претенциозните геймъри, за които геймърството е РЕЛИГИЯ и алтернатичвен начин на живот и искат подробни графики и безброй опции. Би се харесала повече на по-малките деца, или онези другите, вече пораснали, които са били деца през 80-те и 90-те .

  71. Български игри 15.03.2024 at 9:10

    Хубава е игрицата – една от любимите ми български игри, да не кажа, че е най-българската игра изобщо, защото рекламира хубавата ни природа по света. Дано да привлече туристи в Странджа. И да спомогне да се положат повече грижи за опазването на Природен Парк Странджа – сечта и строителството са на път да го погубят!

  72. Български геймър 15.03.2024 at 9:17

    Номер 2 в списъка ми с любими български игри. Отлично са пресъздали епохата и бита на траките. С фригийската шапка, тракийския меч, лампата в началото, кораба с гребла, жреците, които са медиатори между хората и боговете. Семплите и примитивни градежи, които са били характерни за скирмианите. И съществата от тяхната митология – нимфи, сатири, змейове. Браво на тези хора, дано тази игра привлече интереса на подрастващите към историята на траките. Ето такива български игри трябва да се правят, а не западни измислици. Еталон за българска игра!

  73. Tribalistic 15.03.2024 at 13:26

    Ами просто супер. От години следя българските игри, дето излизат на пазара. Най-накрая доживях да видя нещо свястно – българска игра с българско озвучаване и български места. Вече не вярвах, че ще се случи в този живот.

  74. Lancelot 15.03.2024 at 19:08

    Стига вече с тези „пишман“ български игри и български разработчици! Бих предпочел ако някой ще ни представя на световния геймърски пазар това да е Assassin’s Creed. Това наистина е един качествен продукт. Или пък Haemimont Games – те наистина знаят как да правят качествени игри. Това тук е дърводелска работа, изглежда така, сякаш е правено от третокласник в час по трудово!

  75. Minecraft 16.03.2024 at 14:50

    Ako това е правено от третокласник – то MInecraft трябва да е правено от дете в детските ясли???
    Хора усещайте се малко какви глупости пишете… Графиката на играта е превъзходна. И бих предпочел хиляди пъти да свързват България с красотата е мистичната атмосфера на Странджа. Много повече от колкото това, че шепа хора направили някаква си яка графика на Assassin’s Creed. И техният подвиг е толкова незабележим, защото Assassin’s Creed е направена от още няколко други студия по света, и приносът на Ubisfot Sofia се неглижира. Нищо велико няма в това да направиш реалистичната графика, в съвременният свят, във всяка точка на света могат да направят хубави ефекти, стига да имат мощни компютри и големи екипи.
    Съвременното изкуство страда сериозно от липсата на нови идеи и нови герои – навсякъде виждаме да се повтарят старите изтъркани до полуда истории – само кавъри и кавъри. А ето, тук в тази игра виждаме нещо съвсем ново и различно – нови герои и нова среда. Ето, че именно малките разработчици внасят свежест в гейминг пазара, а не големите компании.

  76. Master G 16.03.2024 at 18:19

    Това е една от най-добрите приключенски игри на български език. И аудиото е бъгларски дублаж – просто супер. Дам, хубаво е, че тук виждаме нещо ново, защото като цяло всичко в гейминга е само кавъри на стари заглавия от 90-те.Едни и същи герои, една и съща среда. Имат хубава графика, но това съвсем не е най-важното в една игра.
    Онези студия, които направиха истинска революция в гейминга и са достойни за възхищение бяха SEGA и може би NAMCO в началото на 90-те. Именно те положиха основите на 3D игрите с емблематичните си заглавия. Които послужиха за вдъхновение на тези след тях. Virtual Racing, Virtual Fighter на SEGA в началото на 90-те и Winning Run на NAMCO през 1988 – това са игрите, достойни за възхищение. Те са основополагащи за заглавията, които се появиха след това. Сегашните студия не правят нищо ново – просто подобрена графика и толкова. Създават виртуални светове, в които младежта да гние

  77. Авантюрист 17.03.2024 at 19:09

    Напълно съм съгласен с теб Master G. Много се радвам, че се правят такива български игри и има такива BG проекти. Тази игра ми отвори очите за един напълно различен свят, който като че ли бе забравен. Ние българите, за съжаление не ценим природата и историята си. Сега, като се постопли малко времето и се раззелени всичко, хуквам веднага към Странджа за да посетя тези места и да понауча нещо за историята и митологията на траките.

  78. Господарят на гейминга 18.03.2024 at 21:05

    Егати тъпнята, много безмислена игра. Уж е солджър – воин, а коли прасета и гоблини… 🙂
    Къде са междуплеменните войни?

  79. Vesko98 21.03.2024 at 17:47

    Прекалено детска ми идва тази нова българска игра. А бе идеята е добра, обаче изпълнението не бива. Хубаво е, че са се насочили към траките – това е нещо ново и интересно, за което нямаме нищо в киното, телевизията и компютърните игри. С тези малки човечета, обаче просто не изглежда сериозно. Трябваше героя да е някой мъжага с мускули – силен бияч, а не някакво смешно човече, като Хари Потър. Може би на малките деца би се харесала но не и на по-големите или възрастните. Те искат повечко кръв и бой да има, а тук явно е много цензурирано. Напомня ми малко на игрите за Wonder Boy едно време.

  80. GTA фен 22.03.2024 at 6:50

    Нормални ли сте бе? Как може да ви харесва нещо толкова тъпо? Много, ама много тъпа игра. Просто не можем да правим яки игри, трябват си големите студия, писна ми от такива фалшиви „разработчици“.

  81. Илко 22.03.2024 at 16:09

    Средна работа, съвсем не е нещо кой знае какво, игра правена максимум от 2-3 човека и на Unity. Има тук таме малки бъгове, но върви добре. Съвсем не може да се нарече велика българска игра, какво беше това превъзнасяне горе – не знам, ама слаба е игрицата като цяло и бързо омръзва. Явно това е първата им игра на тия от BgNatureTrip. Единственото което ми хареса са рекламните картини, художника си го бива.

  82. Diablo 24.03.2024 at 23:05

    Хич не е българска тази игра, героя е тракиец, а геймплея изглежда много банално, взет от някъде другаде. Не си губете времето с това! Има далеч по-яки игри от това дърво! Щеше да е далеч по-добре ако беше средновековна България с боляри и войници.

  83. Zezo 24.03.2024 at 23:10

    Kakva bylgarska igra e tova be, ludi hora, kakvo vidiahte v tazi prostotiq? Shto se zanimavate s typi igri?

  84. Ачката 28.03.2024 at 20:54

    Много хейтъри са се навъдили тук… да заблуждават… играта е уникална! Дано да постави началото на една нова поредица, от която българският гейминг се нуждае от години – български земи и българска история, стига сме се кланяли на западните безмислици. Защо да не почетем родното??? Играта е толкова свежа и забавна, нека покаже на децата какви уникални места имаме и какви древни цивилизации са ги обитавали. Земя, а която са се водили толкова много войни и кръв се е ляла. Всеки българин трябва да види тази игра! Да, България определено имаше нужда от тази игра!

  85. Funny Boy 29.03.2024 at 6:55

    На фона на всички други глупости и недоразумения за Странджа, които се появиха напоследък в развлекателното изкуство – това е направо еталон! Пробив! Ето такива български игри трябва да се правят!
    „Игри на волята“ – под всякаква критика, глупаво риалити, което вместо да се фокусира върху природата, историята и приключението Странджа, се акцентира върху глупави междуличностни интриги и психологии. почти цялото предаване са само разговори и глупави интриги.
    „Където се ражда слънцето“ – роман на Людмила Филипова. Пълна с прекалено много фантазии и исторически несъответсвия.
    В играта „Приключения в Странджа“ има много по-малко фантастика и точно придържане към историческите извори, находки на археолози и митовете на траките за сатирите, нимфите и боговете. Като имаш хубав сценарий и хубава идея – няма как да не се получи хубава игра! Поздравления към създателите.

  86. Вельо2001 14.04.2024 at 19:53

    Най-новият ъпдйет на тази българска видеоигра, версия 1,36 е просто феноменален! Има нови босове и подобрения в графиката. Освен това и озвучаването е на български – актьори от Българско Национално Радио! Наели са сериозни хора. Сега вече се е получила една наистина достойна българска игра!

  87. Taniara1980 15.04.2024 at 6:00

    Страхотна българска видеоигра! Напомня ми на списание „Дъга“ едно време. Български герои, добре нарисувани в българска среда. Стига с това преклонение пред западното – нямаме ли си и ние своя древна история и своите места. Ще се радвам да виждам и други такива заглавия – примерно игра с прабългари и славяни.

  88. Дечко92 16.04.2024 at 6:08

    Сега вече наистина се е получила хубава българска видеоигра! Преди няколко месеца, не хващаше окото, но сега са подобрили доста неща. Новите босове са зарибяващи, озорих се на няколко пъти с тях. А и това, че има български дублаж е голяма екстра!
    Това е пътя по който трябва да се върви, когато ще афишираш че правиш „Българска видеоигра“. Останалите български разработчици трябва да вземат пример оттук, а не да ни сервират като уж „български“ едни супер супер банални глупости на търкалета. Които искат да продават на запад! Като ще продаваш само на запад – просто недей да афишираш, че правиш „българска видеоигра“.

  89. Jijo97 16.04.2024 at 21:18

    Тази българска видеоигра ми отвори очите направо човеци! Не съм и знаел дори , че имаме такива джунгли в нашата страна. Супер. Колко много много красота има в нашата страна!!!

  90. Сашко 17.04.2024 at 0:02

    Браво маняции. Нещо свястно на гейминг пазара! Куул е тази българска видеоигра!

  91. BurgaskiManqk 18.04.2024 at 8:39

    Играта е култовааа! Маняциии, странджанската зеленика скоро ще цъфне! Бягайте в джунглите на Странджа, да видите колко е якооо! Към Марина река.

  92. Коко Ламас 18.04.2024 at 22:53

    Яка е игрицата, чакаме продължениееее!

  93. Grudovo123 21.04.2024 at 8:16

    Поздравления за идеята на тази видеоигра. Супер е!

  94. Hajde v Primorsko 24.04.2024 at 23:11

    Яка игричка, браво, имах отдавна идея за нещо такова и ето, че се е намерил някой да го направи.

Вашият коментар