Играта

„Приключения в Странджа 3D” ( на английски „Strandzha Adventures 3D“ ) е едно вълнуващо преживяване сред смайващата природа, древни светилища и легенди на Странджа планина.

/Description of the game is also available in English./

Това е 3D приключенска видео игра на български и английски език. Всички декори в играта са базирани на реални места в планината. Някои от тях днес са туристически забележителности и информация за тях можете да намерите по-долу. Играта е достъпна в Google Play:

3D приключенска видео игра на български език

Действието се развива през 2 век пр.н.е., когато планината е била населявана от две тракийски племена – скирмиани и асти. Главният герой на играта е Катос. Той е воин от племето скирмиани. Неговата мисия е да намери и спаси изчезналата си годеница Теана. С помощта на своя тракийски меч „махайра“ (наричан още „сика“) той се бори срещу злите сили, които се изпречват на пътя му – горски зверове, горски духове и зли войни. На главата си носи така наречената „фригийска шапка“, характерна за траките. Той събира златни монети, които му дават живот – за всеки 50 монети – той получава допълнителен живот.

Tрейлър на играта

„Приключения в Странджа 3D” е игра, създадена от нас – екипа на BgNatureTrip. В сценария на играта е вложено знанието, което сме събрали за Странджа планина в резултат на нашите походи и проучвания в планината през годините.

Допълнителна визуална представа можете да добиете от снимките:

Снимки от играта „Приключения в Странджа 3D“ / „Strandzha Adventures 3D“ /

Пълната версия на играта – с всички нива и без реклами е налична в магазина на Google Play и може да бъде закупена и инсталирана на смартфона от тук, на цена от 2,99 лв.

Информация за реалните места в Странджа вдъхновили направата на видео играта и как да бъдат достигнати:

Ето някои от местата, които се появяват във видеоиграта като декори за началните нива. За нуждите на играта, локациите са допълнително украсени и са добавени опасности.

За да разберете кои са другите места, които са изобразени като декори на по-горни нива – трябва да закупите и инсталирате пълната версия на играта.

Може да се каже, че днес почти всички места са туристически забележителности, с изключение на следните два обекта. Тяхното посещение може да бъде много опасно!

  • Лъвската глава и пещерите, които се намират на територията на резерват Ропотамо. Разрешената за туризъм пътека стига само до руините на крепостта Ранули. Посещението на самата Лъвска глава и пещерите е забранено!
  • Тюленова пещера на Маслен нос. Днес пещерата е достъпна само откъм морето и може да бъде разгледана чрез някои от яхтените екскурзии, които тръгват от пристанище на гр. Приморско. Според местната легенда пещерата някога е била много по-голяма, служела е за пиратско скривалище и е имала изход към сушата.