Приключенска видео игра с места от България

„Приключения в Странджа 3D” (на английски „Strandzha Adventures 3D“) е приключенска видео игра на български език и английски. Това е едно вълнуващо преживяване сред смайващата природа, древни светилища и легенди на българската Странджа планина.

/Description of the game is also available in English./

Всички декори в играта са базирани на реални места в планината. Някои от тях днес са туристически забележителности и информация за тях можете да намерите по-надолу. Играта е достъпна в Google Play.

Най-добрите български видео игри - приключенски в Google Play
Тракийският войн Катос – главният герой в играта. Носи фригийска шапка и тракийски меч „махайра“ – типични за древните траки.
Най-добрите български игри - приключенски в Google Play
Тракийският войн Катос – главният герой в играта. Носи фригийска шапка и тракийски меч „махайра“ – типични за древните траки.

Приключението на Катос в Странджа е едно опознаване на уникалната флора и древно тракийско наследство на този край от България

Tрейлър на видео играта

„Приключения в Странджа 3D” е приключенска видео игра, създадена от нас – екипът на BgNatureTrip. В сценария е вложено знанието, което сме събрали за Странджа планина в резултат на нашите походи и проучвания в планината през годините.

Озвучаването на героите на български език, в диалоговите сцени, бе направено от екипът на Българско Национално Радио – Бургас.

Допълнителна визуална представа за играта можете да добиете от снимките:

Снимки от играта „Приключения в Странджа 3D“ / „Strandzha Adventures 3D“ / – видео игра на български език. Играта е подходяща за деца на възраст над 9 години.

Пълната версия на играта – с всички нива и без реклами е налична в магазина на Google Play и може да бъде закупена и инсталирана на смартфона от тук, на цена от 2,99 лв. Българска игра с меню на български и английски.

Закупувайки пълната версия на играта вие допринасяте за развитието на нашия сайт пътеводител – допълването му с репортажи за още екопътеки и забележителности.

Информация за реалните места в Странджа вдъхновили направата на тази българска видео игра и как да бъдат достигнати:

Ето някои от местата, които се появяват във видео играта като декори за началните нива. За нуждите на играта, локациите са допълнително украсени и са добавени опасности.

За да разберете кои са другите места, които са изобразени като декори на по-горни нива – трябва да закупите и инсталирате пълната версия на играта.

Може да се каже, че днес почти всички места са туристически забележителности, с изключение на следните два обекта. Тяхното посещение може да бъде много опасно!

1) Лъвската глава и пещерите, които се намират на територията на резерват Ропотамо. Разрешената за туризъм пътека стига само до руините на крепостта Ранули. Посещението на самата Лъвска глава и пещерите е забранено!

2) Тюленова пещера на Маслен нос. Днес пещерата е достъпна само откъм морето и може да бъде разгледана чрез някои от яхтените екскурзии, които тръгват от пристанище на гр. Приморско. Според местната легенда пещерата някога е била много по-голяма, служела е за пиратско скривалище и е имала изход към сушата.