Приключенска видео игра на български език за телефони Андроид

„Приключения в Странджа 3D” ( на английски „Strandzha Adventures 3D“ ) е приключенска видео игра на български език и английски за телефони Андроид. Това е едно вълнуващо преживяване сред смайващата природа, древни светилища и легенди на Странджа планина. Игра вдъхновена от древната история, легенди и невероятна природа на българската планина Странджа.

/Description of the game is also available in English./

Всички декори в играта са базирани на реални места в планината. Някои от тях днес са туристически забележителности и информация за тях можете да намерите по-надолу. Играта е достъпна в Google Play.

Безплатна приключенска видео игра на български език

3D приключенска видео игра на български език за телефон с операционна система Андроид

В тази видео игра на български език, действието се развива през 2 век пр.Хр. Тогава планината е била населявана от две тракийски племена – скирмиани и асти. Главният герой на играта е Катос. Той е воин от племето скирмиани. Неговата мисия е да намери и спаси изчезналата си годеница Теана. С помощта на своя тракийски меч „махайра“ (наричан още „сика“) той се бори срещу злите сили, които се изпречват на пътя му – горски зверове, горски духове и зли войни. На главата си носи така наречената „фригийска шапка“, характерна за траките. Той събира златни монети, които му дават живот – за всеки 50 монети – той получава допълнителен живот.

Приключението на Катос в Странджа е едно опознаване на уникалната флора и древно тракийско наследство на този край от България

Tрейлър на видео играта

„Приключения в Странджа 3D” е приключенска видео игра, създадена от нас – екипът на BgNatureTrip. В сценария е вложено знанието, което сме събрали за Странджа планина в резултат на нашите походи и проучвания в планината през годините. Допълнителна визуална представа можете да добиете от снимките:

Снимки от играта „Приключения в Странджа 3D“ / „Strandzha Adventures 3D“ / – приключенска видео игра

Пълната версия на играта – с всички нива и без реклами е налична в магазина на Google Play и може да бъде закупена и инсталирана на смартфона от тук, на цена от 2,99 лв. Видео играта е на български език и английски

Информация за реалните места в Странджа вдъхновили направата на тази приключенска видео игра и как да бъдат достигнати:

Ето някои от местата, които се появяват във видео играта като декори за началните нива. За нуждите на играта, локациите са допълнително украсени и са добавени опасности.

За да разберете кои са другите места, които са изобразени като декори на по-горни нива – трябва да закупите и инсталирате пълната версия на играта.

Може да се каже, че днес почти всички места са туристически забележителности, с изключение на следните два обекта. Тяхното посещение може да бъде много опасно!

1) Лъвската глава и пещерите, които се намират на територията на резерват Ропотамо. Разрешената за туризъм пътека стига само до руините на крепостта Ранули. Посещението на самата Лъвска глава и пещерите е забранено!

2) Тюленова пещера на Маслен нос. Днес пещерата е достъпна само откъм морето и може да бъде разгледана чрез някои от яхтените екскурзии, които тръгват от пристанище на гр. Приморско. Според местната легенда пещерата някога е била много по-голяма, служела е за пиратско скривалище и е имала изход към сушата.